Ja, eindelijk een receptje! En ja een recept gemaakt van kabouterhuisjes....
Ingrediënten
- 25 g boter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 bak champignons (250 g), schoongeveegd en in plakjes
- 3 eetlepels crème fraîche (bekertje a 125 g)
- 1 eetlepel bloem
- 2 kippenbouillontabletten
Bereiden
Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de champignons toe en bak al omscheppend 5 minuten mee. Roer de crème fraîche door het paddenstoelenmengsel en strooi daarna de bloem erover. Even goed doorroeren. Schenk er 1 liter water bij, verkruimel de kippenbouillon-tabletten erin en breng het geheel aan de kook. Laat zachtjes 10 minuten met de deksel op de pan doorkoken. Breng de soep met (zout en) peper op smaak.Eet Smakelijk!
Juf Femma
Geen opmerkingen:
Een reactie posten